UMP Malaysia jalin kerjasama bersama Pusat Equestrian Pahang.

KUANTAN,30 Oktober 2022- Pusat Sukan UMP Malaysia dengan kerjasama Pusat Equestrian Pahang memulakan langkah pertama bagi Program Kolaborasi UMP Bersama Pusat Equestrian Pahang apabila menganjurkan Klinik Orientasi Equestrian bertempat di Kompleks Equestrian Pahang,Tanjung Lumpur.
Orientasi Klinik ini melibatkan 37 orang peserta dari kalangan pelajar UMP memberi peluang kepada peserta menimba ilmu,pengetahuan dan pengalaman dalam aktiviti berkuda.
 
Naib Canselor UMP,Profesor Dato' Ts. Dr. Yuserrie Bin Zainuddin berkesempatan hadir beramah mesra bersama peserta dan jurulatih klinik disamping turut menjalankan aktiviti menunggang kuda bersama 3 orang peserta terbaik klinik.Turut hadir Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar Dan Alumni,Profesor Ts.Dr.Mohd Rusllim Bin Mohamed dan Pengarah Pusat Sukan Dan Kebudayaan UMP,En.Aznorizamin Bin Hj.Ismail.
Klinik yang dikendalikan oleh jurulatih bertauliah ini memberi pendedahan kepada peserta berkaitan asas menunggang kuda,cara pengendalian dan pengurusan kuda.
 

Print   Email