PSK UMP MULA GERAK KERJA 2023

 
 
PEKAN, 13 DISEMBER 2023 | Pusat Sukan Dan Kebudayaan UMP mengambil langkah awal dalam merancang program-program sukan dan kebudayaan bagi tahun 2023 apabila pantas mengadakan Bengkel Pelan Strategik PSK UMP 2023 yang berlangsung Library Lounge, di UMP Pekan bermula 13 sehingga 14 Disember 2023.
 
Sepanjang 2 hari tersebut, kesemua staf PSK berkampung dan duduk bersama bagi membincangkan program-program yang bakal berlangsung sepanjang tahun 2023 yang akan lebih memfokuskan kepada pembudayaan sukan dikalangan warga UMP selain program yang memberikan impak yang besar dan berkesan kepada Universiti Malaysia Pahang.
 
‘Kita tidak hanya memfokuskan kepada penyertaan pelajar dan staf untuk penyertaan kejohanan berprestasi tinggi semata-mata tetapi juga turut akan memberi peluang kepada warga UMP melibatkan diri dalam acara sukan Massa dalam usaha untuk membudayakan sukan dikalangan warga UMP, tidak ketinggalan juga program-program kebudayaan dan juga teater’, jelas Pengarah Pusat Sukan dan Kebudayaan UMP, En Mohd Aznorizamin Bin Haji Ismail pada ucaptama bengkel tersebut.
 
 
Tambah beliau lagi, ‘Penganjuran sukan berprofil tinggi yang dapat memberikan impak kepada UMP turut dalam perancangan bagi tahun 2023 dan ini akan saya bentangkan pada Bengkel Pemantapan Dan Pembentukan Hala Tuju dan Sasaran Kerja Tahunan Jabatan Hal Ehwal Pelajar 2023 yang akan berlangsung pada minggu hadapan’.
Semoga perancangan yang telah disusun pada bengkel ini dapat dilaksanakan dengan jayanya dan mendapat perhatian dari pihak pengurusan tertinggi UMP.
MAJULAH UMP
DEMI UMP
 

Print   Email