FTKA CIVIL DRAGON DINOBAT JUARA KESELURUHAN SUKFAC-12,2022.

 
 
 
Paya Besar, 19 Disember 2022 | Fakulti Teknologi Kejuruteraan Awam (FTKA) Civil Dragon dinobatkan Juara Keseluruhan Kejohanan Sukan Antara Fakulti (SUKFAC) Ke 12 UMP 2022 apabila berjaya merangkul 12 pingat secara keseluruhan pada kejohanan yang berlangsung bermula 3 sehingga 18 Disember yang lalu.
 
FTKA mengungguli 4 acara iaitu Petanque (W), Tenpin Boling (L&W) dan Bola Keranjang (W) dengan memenangi Pingat Emas selain memenangi Pingat Perak bagi acara Bola Tampar (L), Badminton Campuran, Catur (L) dan Bola Jaring manakala membawa pulang Pingat Gangsa bagi acara Futsal (L&W), Sepaktakraw dan Bola Baling (L).
 
Majlis Penyampaian hadiah dan majlis penutupan telah disempurnakan oleh Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Profesor Dr Ts Mohd Rusllim Mohamed dan juga Pengurus Besar (HEPA), Puan Haryani Abdullah. Turut hadir bersama ialah Pengarah Pusat Sukan dan Kebudayaan UMP, En Mohd Aznorizamin Bin Hj Ismail dan Eksekutif Kanan, Akademi ADAB, Haji Amirul Ahmad dihadapan seramai 1500 orang pelajar yang mengambil bahagian dalam SUKFAC 12, 2022.
 
Pada majlis tersebut juga turut diadakan majlis penyampaian baju pasukan dan memperkenalkan pemain pasukan bolasepak UMP yang akan menyertai Kejohanan Bolasepak Liga IPT Divisyen 3 yang akan berlangsung di Universiti Teknologi Malaysia, Skudai bermula 23 sehingga 30 Disember 2022.
 
Tahniah dan syabas diucapkan kepada para pemenang SUKFAC 12 dan juga selamat maju jaya kepada pasukan bolasepak UMP nanti.
MAJULAH UMP
DEMI UMP

Print   Email