AHMAD AZHAD TEKAD JULANG NAMA NEGARA DAN UMP.

Paya Besar- 11 Okt 2022. Pelajar tahun ke 3, Fakulti Kejuruteraan Mekanikal, Ahmad Azhad Rifqi tekad untuk menjulang nama negara dan Universiti Malaysia Pahang apabila tersenarai bersama skuad negara dalam Siri Kejohanan Ragbi Asian 7’s yang akan berlangsung di Incheon, Korea Selatan pada 12-15 Oktober.
 
Pertama kali tersenarai bersama skuad kebangsaan untuk kejohanan peringkat tertinggi ini membuatkan anak jati kelahiran Kuantan, Pahang ini begitu bersemangat dan yakin untuk membuktikan sesuatu yang dapat membanggakan rakyat Malaysia dan juga warga UMP. Beliau yang juga antara tonggak pasukan Pahang pada temasya Sukan Malaysia (SUKMA) pada September lalu berkata beliau telah melakukan persediaan yang rapi dan meneruskan latihan seperti biasa setiap hari walaupun kejohanan SUKMA telah berakhir.
 
Beliau mengucapkan ribuan terima kasih kepada Pusat Sukan dan Kebudayaan UMP yang sentiasa menyokong penglibatan pelajar UMP dalam kejohanan besar seperti ini dan juga tidak lupa kepada Ketua Jurulatih pasukan ragbi UMP, En Yusli Asahan yang sentiasa memberi dorongan dengan program-program latihan yang telah diberikan untuk beliau membuat persediaan sebelum ke kejohanan di Korea Selatan nanti.
Selamat Maju Jaya Ahmad Azhad Rifqi. Semoga Pulang dengan Kejayaan!!
 
DEMI UMP!!
MAJULAH UMP!!

Print   Email